четверг, 9 апреля 2020 г.

Основи здоров"я 09.04

Дорожньо - транспорні пригоди ( ДТП )



  Кількість нещасних випадків на дорогах, на жаль, не зменшується, а зростає. Сумним є те, що найчастіше під колеса автомобілів потрапляють діти.
   Тобі, напевно, не раз доводилося бачити, як спритно вивертаються від машин герої кінофільмів. Вони легко встрибують на капот, перекочуються, роблять неймовірні акробатичні вправи. Але в реаль­ному житті навряд чи вдасться повторити трюки, що роблять каскадери в кіно. Це й не потрібно.
   Є інший спосіб уникнути зіткнення з автомобілем. Цей спосіб надійний і доступний кожному — необхідно дотримуватись правил безпечного поводження на вулицях.
   За дотриманням правил дорожнього руху стежать працівники одного з підрозділів міліції — Державної автомобільної інспекції 
   Деякі пішоходи вважають, що забезпечення безпеки дорожнього руху повністю залежить від водія і що тільки він повинен застосо- вувати усі засоби, які виключають можливість виникнення дорож- ньо-транспортних пригод. Такі міркування помилкові.
Правила дорожнього руху визначають конкретні обов'язки пішоходів.
Щоб уникнути дорожньо-транспортних пригод, пам'ятайте і виконуйте такі правила:
1) Якщо зібрався переходити вулицю (дорогу), обов'язково зупинися на краю тротуару (узбіччя) біля проїжджої частини. Пере­конайся, що транспорту поблизу немає, і тільки тоді спокійно переходь дорогу. У жодному разі не біжи!
2) Переходь вулицю тільки на зелений сигнал світлофора. Перш ніж зійти з тротуару, переконайся, що транспорт зупинився.
3) Не переходь дорогу відразу після виходу з транспорту. Троту­аром дійди до пішохідного переходу або перехрестя і тільки там пе- реходь проїжджу частину. Якщо вони відсутні, дочекайся від'їзду транспорту від зупинки, переконайся у безпеці та переходь дорогу.
4) Користуйся підземними і надземними пішохідними перехо­дами. Там, де вони відсутні, переходь вулицю в місцях, позначених дорожньою розміткою типу «зебра» або знаком «Пішохідний перехід».
   Безперечно, ви не застраховані від непередбачених складних ситуацій, але якщо виконуватимете всі названі умови, то вони га- рантуватимуть вам безпечне та спокійне пересування у надзвичайно насиченому транспортом сучасному світі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

П"ятниця 08.09.2023 МИСТЕЦТВО Інструктаж з б/ж. Пейзаж. Створення композиції "Смачний урожай" ( акварель) Діти, пригадайте пр...